רירית נהדרת
עוברים מצוינים
אז למה אנחנו לא בהריון?
לא מעט נשים שואלות ותוהות למה העובר לא משתרש?
שלושה שותפים חשובים ליצירת תינוק שלכם: זרע, ביצית ורחם
המקובל היום הוא להתמקד בזרע או בביצית "כאשמים".
לא הכול אנחנו יכולים "להפיל" על איכות העובר או איכות הביציות. גם הרחם חשובה.
לא רק העובי קובע
רירית רחם איכותית היא הרבה מעבר לעובי ומבנה תלת שכבתי.
זרימת דם חלשה לרירית הרחם, נטייה לדלקתיות ברחם וגם מערכת חיסון חלשה הם גם פרמטרים חשובים המשפיעים על ההשרשה.
ישנם מחקרים כיום המצביעים על קשר בין דלקת כרונית ואי – השרשת העובר. דלקת כרונית ברירית הרחם וגם מעלה סיכון להפלות.
לפני שנדבר על תזונה אנטי-דלקתית החשובה מאוד לכל אישה הנמצאת בתהליך של כניסה להריון בואי נפתח בשאלה מהי דלקת.
מהי דלקת?
דלקת היא פעולה טבעית וחשובה של הגוף, המפעיל את מערכת החיסון כדי להגן מפני תוקפים כמו חיידקים, וירוסים או פציעה. לעיתים הדלקת יוצרת דלקת נוספת שאיננה נעלמת כאשר התוקף מוגר מהגוף,. והדלקת נותרת כדלקת כרונית שאיננה בריאה ויוצרת נזקים.
תהליך ההשרשה מורכב ביותר וכרוך במשחקי גומלין עדינים בין העובר לבין הסביבה האימהית ברחם. וכאשר אין הריון סביר להניח שהכשל בהשרשה נובע מגורמים הקשורים לרחם או לעובר.
רמת סטרס גבוהה, השמנה בטנית, מזונות מסויימים, מחסור בשינה הם חלק מרשימת הגורמים המחריפים דלקת כרונית. במידה ויש נטייה למדד דלקתי גבוה (כמו באנדומטריוזיס) חשוב שלא נוסיף דלק למדורה ונחמיר את הדלקת. לכן מתן מענה טבעי לנטייה הדלקתית יכול לעשות הרבה לטובת ההשרשה.
איך אנחנו יכולות לשפר את ההשרשה ?
אחת הדרכים הכי טובות להפחית דלקת כרונית איננה טמונה בתוך בית המרקחת אלא במטבח שלנו. שמירה על תזונה אנטי-דלקתית ידועה ונחקרה רבות ומראה כי היא נלחמת נהדר בדלקת.
אם גם את רוצה צבא הגנה טבעי נהדר לגוף שלך אז התזונה האנטי-דלקתית היא פלוגה נהדרת.
מה להוסיף:
התזונה האנטי-דלקתית מכילה רכיבים מגוונים ובריאים:
- עשירה בחומרים מזינים – כמו קטניות, אגוזים וזרעים
- מכילה שפע של מזונות העשירים באנטי-אוקסידנטים – ירקות ופירות כמו פירות יער או ירקות ירוקים עליים (ברוקולי הוא אחד מהכוכבים בתחום)
- כוללת שומנים בריאים – אבוקדו, טחינה, דגים עשירים באומגה שלוש, שמן זית
- תזונה עשירה בסיבים תזונתיים פחמימות מלאות (חיטה מלאה, גריסים וקטניות) מפחיתים דלקת מול פחמימות פשוטות וסוכר לבן המגביר עוצמת דלקת (קמח לבן, תפוח אדמה, עוגיות, עוגות).
ומה להפחית:
להימנע ממזונות הגורמים לנו אלרגיה (משפיעה לרעה על המערכת החיסונית ומכאן לדלקת)
כימיקלים המתוספים למזון מעודדים דלקת – חומרים משמרים, משפרי טעם, ממתיקים מלאכותיים
השמנה – השומן הבטני מפריש חלבוני דלקת (ציטוקינים).
איזון ביחס בין אומגה 3 לבין אומגה 6 – בתזונה כיום יש עודף של אומגה 6 ועודף זה מייצר תהליך דלקתי. שלבו שפע אבוקדו, שמן זית, שקדים והפחיתו בשומן רווי מהחי. דגי ים בייחוד דג סלמון, הרינג, סרדינים, טונה אדומה, דגי בריכה ישראלים מסוג – בורי, לברק, פורל, באס. זרעי פשתן טחונים, שמן פשתן, אגוזי מלך, תרד, צי'ה, אבוקדו, אגוזי מקדמיה, שקדים, פולי סויה ושמן קנולה.
פעילות גופנית מסייעת בשני דרכים: ראשית הפחתת רמת דלקת בדם ושנית מפחיתה רמות שומן (ובכך מפחיתה גורם מעודד דלקת).
ממני:
לא מעט זוגות מגיעים אלי לקליניקה : הזרע מושלם, העוברים מצטיינים (המגיעים ליום חמש – בלסטוציט), הכול נראה תקין וזה מתסכל שאין סיבה למה הזוג לא בהריון.
זהו העיתוי המתאים להתייחס גם לאיכות של רירית הרחם ולהשפעה שיש לנו על המדד הדלקתי ועל ההשרשה
וזה כן בידיים שלנו