לקביעת פגישה התקשרו: 054-9174719

מרב גודוביץ

מרב גודוביץ

מרב גודוביץ, מומחית לגניקולוגיה, פריון וגיל המעבר בשיטה טבעית.
נטורופתית מוסמכת ND עם למעלה מעשרים שנה ניסיון בליווי נשים וגברים בתהליכי הכניסה להריון (טיפולי פוריות), נשים בגיל המעבר, נשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס, שחלות פוליציסטיות, בעיות השרשה, רירית רחם דקה, הורמון FSH גבוה ועוד.

הסטרס שלנו והקשר לעלייה במשקל בגיל המעבר

הכול מתחיל בבלוטות האדרנל שלנו. שתי בלוטות אנדוקריניות (הורמונאליות) הממוקמות מעל הכליה ומפרישות את הורמוני הסטרס קורטיזול ואדרנלין.

כמעט כולנו מחייכות בסתר לבנו: זה הרי סיפור חיינו הסטרס. אז איך זה עובד ואיך זה משפיע על ההשמנה הבטנית (הכרס) מוזמנות לפוסט הבא:

המנגנון ההורמונאלי שלנו בזמן לחץ:

במצב לחץ בלוטת ההיפופיזה (הנמצאת בבסיס המוח) משחררת הורמון שמפעיל את מערכות ההגנה של הגוף באמצעות הורמוני בלוטת האדרנל – אדרנלין וקורטיזול. ההורמונים האלה אחראים לתגובה שלנו לסכנה הם מחדדים את החושים שלנו ומסייעים לתגובה מהירה וטובה יותר לסכנה.

ההורמון אדרנלין מגביר את קצב הלב והנשימה, מקשיח את השרירים ומעלה את לחץ הדם. בעוד ההורמון קורטיזול מגביר את רמות הסוכר (גלוקוז) בדם, כדי להעלות את זמינותו למוח וזה חשוב לקבלת מחשבה בהירה וממוקדת. הקורטיזול גם מגביר את זרימת הסוכר לשרירים.

אחרי שסכנה חולפת, רמת האדרנלין יורדת, ואחריו גם רמת הקורטיזול . אחרי הגיוס המסיבי של הסוכר השומן פעילות הלב ועוד בשביל לתת לגוף יכולת להתמודד מול הסכנה המאיימת ולברוח או להילחם. הגוף נותר עם לחץ דם ורמת סוכר גבוהים שזורמים בוורידים ולא נעשה בהם שימוש לבריחה מהסכנה או למלחמה בסכנה כי הסטרס שלנו הוא סטרס פסיבי.

בשגרת חיינו הלחוצה הורמוני הסטרס שנועדו לאפשר לנו להילחם או לברוח מהסכנה מציפים את הגוף שלנו בסוכר, שומן, לחץ דם גבוה וזה על בסיס קבוע גורם להשפעות מזיקות מאוד.

מכיוון שלא נעשה בכל השומן והסוכר ששוחררו שום שימוש למעשה כי הסטרס הוא פסיבי ולא ברחנו משום אריה או דינוזאור הכול נשאר בגוף וגורם להשמנה.

אם כל זה לא מספיק יש לגוף שלנו עוד מנגנון נהדר שמטרתו להחזיר לגוף את כל האנרגיות ששרף בגלל הסכנה הוא מעורר את התיאבון לעודד אותנו לאכול עוד פחמימות.

בזמן שגופנו חשב שהיינו בסטרס גופני (פירוק חלבונים, ייצור גלוקוז והגברת תיאבון לסיום), כל התידלוק הזה איננו מוצדק בזמנים המודרנים וכל העומס הזה מצטבר ונאגר בייחוד באיזור הבטני. כלומר להפרשת הורמוני הסטרס יש השפעה הרסנית לא רק על ההשמנה אלא על ההשמנה הבטנית  ולכן גם שמו הלא מכובד: שומן טוקסי.

ואחרי שעברנו בהצלחה את כל ההסבר על ההשמנה הבטנית – מכאן הטיפול בנושא גיל המעבר כולל גם גוף וגם נפש:

  • תזונה ממוקדת לגיל המעבר
  • פעילות גופנית בעיקר אנאירובית
  • והתייחסות לנושא הסטרס בחיינו

לאהוב את עצמך בדיוק כמו שאת גם בגיל המעבר

באהבה מרב

דברו איתי מחכה להכיר ולעזור
מרב גודוביץ

דילוג לתוכן