לקביעת פגישה התקשרו: 054-9174719

ryan-quintal-GEpzcRu5QGA-unsplash
מרב גודוביץ

מרב גודוביץ

מרב גודוביץ, מומחית לגניקולוגיה, פריון וגיל המעבר בשיטה טבעית.
נטורופתית מוסמכת ND עם למעלה מעשרים שנה ניסיון בליווי נשים וגברים בתהליכי הכניסה להריון (טיפולי פוריות), נשים בגיל המעבר, נשים עם אנדומטריוזיס ואדנומיוזיס, שחלות פוליציסטיות, בעיות השרשה, רירית רחם דקה, הורמון FSH גבוה ועוד.

למנשנשות שלום

נשנושים עם שחלות פוליציסטיות: 

סובלות מ שחלות פוליציסטיות ועדיין רוצה לנשנש?  מוזמנת לבוא ולהתעדכן בהמלצות הנשנוש הבאות:

"מה מותר לנשנש?"  שואלות אותי רוב לקוחותי.

 עד שהגעתן אלי לקליניקה, הבורקס, האפרופו, הרוגלך, העוגיות והעוגות, היו חלק מההרגלים שלכן.מאז שהחלטתן על השינוי בחיים ועל התחלת הטיפול בקליניקה שלי, החשיבה הבריאותית היא בראש סדר היום שלכן ועל כן ירדו מזונות אלו מהשולחן.

אבל מה עושים עם הצורך הטבעי לנשנוש ?!

עבורכן, ערכתי כמה טיפים לתחליפי נשנוש המותאמים לכן הסובלות מתסמונת השחלות הפוליציסטיות .

למה כן לנשנש?

אני לא אוהבת את המינוח נשנוש.  לי זה תמיד מתחבר למזונות לא בריאים כמו הבורקס והרוגלך. אבל הנשנוש הוא חשוב ואף מומלץ לסובלות מתסמונת השחלות הפוליציסטיות :  כפי שכבר פירטתי במאמרים קודמים בבלוג על נושא תנגודת לאינסולין לסובלות משחלות פוליציסטיות , חשוב עבורכן לשמור על רמות סוכר יציבות לאורך כל היום. כאן נכנס נושא הנשנוש או כמו שאני מעדיפה לקרא לו ארוחת הביניים.

ניסיתי לראות מה גורם לי להירתע מנושא הנשנוש: נשנוש בשבילי זה לאכול ארוחה לא מסודרת, לא מבוקרת, ללא התייחסות לאיכות הנשנוש ולכמותו, זהו תזרים מזון בלתי מבוקר.  ארוחת ביניים, במינוח שלי, מוגדר כמשהו מבוקר ומסודר יותר ולכן בריא יותר.

אז אחרי שסידרנו קצת את נושא הנשנוש או ארוחת הביניים בואו נראה למה כן לנשנש.

בעצם בין הארוחות הרשמיות של היום שהן ארוחת בוקר, הצהרים והערב, ישנה ירידה ברמות הסוכר בדם וכאן נכנסת תוספת קטנה וקלה לעיכול שעוזרת למנוע ירידת סוכר ובכך לשמור על היציבות.  יתרון נוסף של ארוחת הביניים, הוא הרגעת הרעב לפני הארוחה הבאה, וברגע שמגיעים פחות רעבים, מגיעים עם שליטה טובה יותר לארוחה.

הצעות נשנוש עבור שחלות פוליציסטיות :

  • פרי עם אגוזים לאיזון
  • תפוח עץ אפוי ממולא באגוזי מלך
  • יוגורט טבעי על בסיסי סויה
  • ביצה קשה
  • שקית אגוזים (מומלץ לגוון)
  • קרקר מקמח עדשים או קמח חומוס
  • חצי כוס גרגרי רימון עם חופן אגוזים לאיזון
  • כוס חומוס מבושל עם מעט מלח ופלפל גס
  • אדממה

כמה טיפים אחרונים:

זכרו שנשנוש איננו ארוחה.

גוונו את סוג הנשנוש בכדי למקסם את הערך התזונתי מכל אחד מהם.

נשנוש נעים וטעים!

דברו איתי מחכה להכיר ולעזור
מרב גודוביץ

דילוג לתוכן